Näyttelyt

 

 Yhdistyksen vuosinäyttely 2017 "Kotimaa tää pohjoinen" Kulttuurikeskus Poleenissa 31.3. -- 30.4.2017

Suomen Akvarellitaiteen yhdistys järjestää NÄIN MINÄ MAALAAN tapahtuman Poleenissa Pieksämäellä ti 18.4.2017 klo 14-16.30.

Näyttelyn juryttäjänä toimii kuvataiteilja Marjatta Hanhijoki. Hän on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen perustajajäseniä. Tässä hän kertoo, miten hän valitsi näyttelyyn tulevat työt.

"Näyttelyyn tarjottiin töitä 297 kpl, joista kahden karsintakierroksen jälkeen esillä on nyt akvarelleja 52 tekijältä. Näyttelypaikkana Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki.
Teema on yhdistyksen hallituksen päättämä ja liittyy osaltaan Suomi 100 - vuotta juhlavuoteen.
 
Jurytys on tehty teoskuvien perusteella Lallukassa Helsingissä 1.-5.2.2017.

Kokonaisuudesta heijastuu suomalaisen luonnon läheisyys, maaseutu ja luonnonilmiöt ihmistä ja kaupunkia unohtamatta. Rakastamme kukkia, haluamme tehdä työtä, ihmettelemme hiljaista lumista metsää tai pilkkijää jäällä. Syksyn väriloisto lehtimetsässä tai kuusikon hiljainen tummuus saavat maalarin siveltimen synnyttämään kuvan.
 
Lupautuessani tehtävään toiveenani oli, että tekijöiden nimet jäävät minulta tietämättä, koska osaa teistä olen saattanut opettaa erilaisilla kursseilla. Näin siis tehtiin.
 
Akvarellin valo on paperin valkoisuudessa ja akvarellin varjo ja värin syvyys voi syntyä monenkin värikerroksen päällekkäisyydestä. Värioppi kaikkineen olisikin akvarellimaalarin paras apulainen: mitä syntyy kun vihreä ja keltainen kohtaavat, mitkä ovat väriympyrän päävärit ja välivärit, miten saada aikaan harmaa kuudella kansakoulun pyöreän värinapin kokonaisuudella. Kaksi keltaista, kaksi punaista, kaksi sinistä jokaisesta kylmä ja lämmin = niukin lähtökohta suurimpaan mahdolliseen värimaailmaan. Suosittelen sekä näyttelyn tekijöille ja niille, joiden työt nyt olen juryttänyt pois, Johannes Ittenin Värioppia.
 
Jos voisin, puhaltaisin kaikkiin teihin tekijöihin, sekä hylättyihin että hyväksyttyihin ja katsojiin Hugo Simbergin Hallan tavoin ilmaa siipien alle ja iloa työn tekoon, ilmaa nähdä toisin ja iloa juuri siitä taidosta, joka nyt on, nöyryyttää tunnustaa, mitä ei vielä osaa ja rohkeutta siihen, että voi näyttää senkin.
 
Jos voi olla oma itsensä tehdessään töitään – mitään parempaa ei kukaan voi toivoa!
Jos katsojana saan kokemuksen tekijän rehellisyydestä ja pyrkimyksestä eteenpäin ankarasta ponnistuksesta ja rohkeudesta näyttää juuri se maailma, joka hänelle on totta, olen onnellinen.
 
Sana amatööri tulee ranskasta ja tarkoittaa taiteen harrastajaa mutta myös taiteen rakastajaa - olkaamme siis kaikki sitä."


Näyttelyyn hyväksyttiin seuraavat taiteilijat:

    Aho, Vitali
  Asikainen, Kari
  Ek, Heli
  Fagerström, Ann-Christie
  Grasberger, Sinikka
  Grönqvist, Seija
  Haapala, Maikki
  Halttunen-Sommerdahl, Riitta
  Hannu, Irja
  Helin-Åvall, Maija
  Helminen Raxu (Raija)
  Heselius, Anne-Marie
  Hinttula, Pia
  Hänninen, Kaija-Leena
  Iivonen, Anniina
  Jaskari-Kilpiä, Anna
  Kangas, Jaana


 
Kantola, Marjatta
Kauppi, Ulla-Riitta
Kela, Maisa
Koivuperä, Mirja
Kokko, Pentti
Kostia, Kristiina
Kukkola, Pentti
Kumpumäki, Sakari
Laitinen, Maritta
Leijala-Marttila, Mervi
Leontjev, Gennadi
Levoranta, Anja
Linkola, Liisa
Moijanen, Maisa
Myöhänen, Kirsi-Marja
Nolan-Hallbäck, Lisa
Nukala, Aulikki


 
Oasmaa, Anja
Parkkila, Maija-Liisa (Maikki)
Parviainen, Matti
Pere, Katriina
Revell, Tuula
Siivonen-Takku, Pirkko
Silenti, Ilona
Suutarinen, Irja
Syrjänen, Pirkko Sisko
Taegen, Axel
Tukiainen, Sirpa
Vainio, Saara
Vanhatapio, Maija
Vilpas, Raila
Vuokila, AnneMilana
Vuolle-Apiala, Mari
Vuori, Pirkko
Vuorikoski, Anitta
 

Galleria Akvart tarjoaa näyttelyyn hyväksytyille mahdollisuuden jatkonäyttelyyn Helsingissä toukokuussa 2017. Osallistumismaksu on 50 euroa. Asiasta lisää hyväksymiskirjeessä.
Tiedustelut: yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa-Leena Kaarlonen, puh. 040 5483217, sp. nuketteri@gmail.com.